Zondag werd in Lille een gezellige winterwandeling georganiseerd in samenwerking met het Land van Playsantiën. Meer dan 250 wandelaars hadden zich ingeschreven. Om de 20 minuten vertrok er een groep onder leiding van een deskundige gids.



Langs het Heksenpad en de Galgenberg (vroeger werden hier de criminelen geëxecuteerd), gelegen langs de vroegere baan van Leuven via Herentals en Hoogstraten naar Breda, ging de wandeling naar de Heggekapel.

Deze kapel werd gebouwd naar aanleiding van het Wonder van de Hegge. Jaarlijks gaat hier nog een processie en om de 25 jaar (in 2012 op 27 mei) een Ommegang met meer dan 1000 figuranten.

 
In Poederlee ging het langs een oude gerestaureerde waterput (de onderste zichtbare laag stenen is nog origineel) naar het oude gemeentehuis. Via het Jeugdhuis Pax en de Boskapel ging het naar de Schranshoeve, het oudste gekende gebouw van de deelgemeente Lille.

Een mooie wandeling langs plaatsen waar je anders gewoon voorbij rijdt. De gids kon ook telkens een deskundige uitleg geven. Een aanrader!

Redactie & foto's Frans Geens / Nnieuws.